januari
2006


Falun Dafa: een vredige methode uit China voor de cultivatie van lichaam en geest

door Guus van Geffen

Beoefenaars van Falun Dafa (Falun Gong) doen rustige oefeningen die onder andere het lichaam energetiseren, zuiveren, de energiekanalen verder openen en tevens de supernormale vermogens versterken en ontwikkelen. De nadruk ligt hierbij op de cultivatie van de menselijke geest. Door het volgen van hogere universele principes wordt men een steeds betere persoon. Falun Dafa geeft veel innerlijke rust evenals een betere gezondheid.


Verbetering van lichaam en geest

Falun Dafa (Falun Gong) is een oude vorm van Qigong uit China. Het werd in 1992 in de wereld geïntroduceerd door Li Hongzhi (grondlegger). Sinds de introductie is Falun Dafa één van de snelst groeiende Qigong-praktijken op Aarde, slechts binnen 10 jaar is het aantal beoefenaars gestegen naar ongeveer 100 miljoen. Het wordt over de hele wereld beoefend en heeft miljoenen mensen meer innerlijke rust gegeven, evenals een betere gezondheid geschonken.

Wat maakt Falun Dafa dan zo populair? En door wat onderscheidt Falun Dafa zich van andere Qigong-praktijken?

Falun Dafa is een praktijk op hoog niveau voor zowel verbetering van lichaam en geest. Dat betekent dat bij Falun Dafa niet de nadruk wordt gelegd op de cultivatie (verfijning, verbetering) van het menselijk lichaam, maar op de cultivatie van het morele karakter (innerlijke). Men probeert zich te vereenzelvigen met de karakteristiek van het universum, namelijk om Waarachtig, Mededogend, en Verdraagzaam te zijn. Zo leert men keer op keer een steeds beter persoon te worden in de maatschappij, tegenover alles en iedereen.


Eenvoudige oefeningen

Daarnaast kent Falun Dafa slechts 5 simpele oefeningen (inclusief meditatie), in plaats van hele series oefeningen en houdingen. Het zijn krachtige allesomvattende oefeningen die de beoefenaar kan uitvoeren wanneer het hem of haar uitkomt, zonder begeleiding van visualisaties, ademhaling of dergelijke. Falun Dafa is beoefening op hoog niveau en vermijdt dus de dingen van laag niveau. We werken niet meer met Qi, maar met de hogere en krachtigere energie genaamd Gong.

Men hoeft 's morgens niet vroeg op te staan om te oefenen, en vervolgens weer laat in de avond te stoppen. Falun Dafa is daarin erg flexibel, men is in staat om snel doorbraken te maken naar hogere niveaus en om een krachtige energiepotentie te ontwikkelen.

Falun Dafa is geheel gratis. Op de website www.falun.nl kun je meer info hierover vinden. Je kunt op die website alles vinden om met Falun Dafa aan de slag te kunnen gaan, zoals het downloaden van filmpjes waarop de oefeningen worden voorgedaan, en het online lezen van de boeken van Li Hongzhi.


Vervolgingen in China

In China heb je het communisme nog heel sterk. De Chinese Communistische Partij (CCP) regeert daar met ijzeren vuist en heeft vele Chinese tradities evenals cultuur kapot gemaakt sinds de revolutie. Zolang je in China blijft jaknikken tegen de regering is alles oké. Maar zodra je iets anders denkt of wil dan word je meteen als staatsbedreigend gezien en dien je vervolgens uitgeschakeld te worden. Nergens in een land wordt zoveel de doodstraf toegepast als in China. Ook heeft China vele werkkampen. 

Meer info over de kwalijke achtergrond van de CCP kun je vinden op de website www.hetnieuwetijdperk.com.

Waarom vertel ik dit allemaal? Wat heeft dit met Falun Dafa te maken? Het is namelijk zo dat sinds 1999 Falun Dafa is verboden in China door de regering. Tot op de dag van vandaag worden beoefenaars (jong en oud) illegaal naar werkkampen gestuurd waar ze in onmenselijke omstandigheden terechtkomen. Dwangarbeid, ernstige mishandeling en verhongering tot zelfs de dood zijn dingen waar al meer dan tienduizenden beoefenaars mee te maken hebben gehad.


Steeds meer beoefenaars

Waarom dit gruwelijke optreden tegen mensen die juist aan zichzelf willen werken en hun gezondheid willen verbeteren?

Falun Dafa werd razend populair in China, het aantal beoefenaars groeide enorm snel. Op een gegeven moment was het aantal zo hoog dat het aantal leden van de CCP beduidend minder was. Waarschijnlijk zag de CCP dit als een bedreiging voor haar macht en invloed in China. Wat onnodig is want Falun Dafa heeft geen politieke doeleinden, men wil alleen zichzelf verbeteren en daarbij niemand storen. Toch besloot de CCP om Falun Dafa te verbieden en het compleet weg te vagen.

Ook Tibetanen, Christenen en vele andere religieuze mensen worden erg onderdrukt in China. Falun Dafa wordt al meer dan 10 jaar over de hele wereld beoefend en het is alleen de Chinese regering die moeilijk doet, geeft dit dan niet aan dat er iets niet met hen klopt?

Op de website www.faluninfo.nl kun je meer info vinden over de vervolgingen in China. Ook kun je daar bij tabblad petities online je handtekening zetten zodat de kans groter is dat het Internationaal Gerechtshof de zaak in behandeling neemt tegen de verantwoordelijken voor de vervolging van Falun Dafa.

Alvast erg bedankt voor je steun.